Jövő héten visszatér a melegebb tavaszias idő

Megosztás

A korai tavasz után, hűvösebb napokat tudhatunk magunk mögött. A jövő héten azonban újra melegedésnek indul az idő és több napsütésre is számíthatunk, mint az elmúlt héten.

Fokozatos, enyhe felmelegedés várható a jövő héten. Hétfőn még többnyire felhős időnk lesz, a csúcsértékek pedig 13 fok körül alakulnak majd. Éjjeli fagyra szerencsére nem kell számítani, az éjszakai hőmérséklet sem csökken majd 5-6 fok alá. Ezt követően a hét első felében marad a 12-14 fok közötti csúcshőmérséklet, de egyre több napsütésre számíthatunk. Kisebb mennyiségű csapadék szerdán fordulhat elő.

A hét második felében a hőmérséklet ismét elérheti a 15-18 fokot. A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén túlnyomóan napos idő várható. Az éjszakai hőmérséklet is enyhébb lesz, a minimum értékek 6-8 fok között alakulnak majd. 

Egész héten állandó jelenség lesz az enyhe 10-20km/órás szél. Ez enyhén ronthatja hőérzetünket.

“Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki” – dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Kapcsolódó cikkek